Україна

В прокат виходить фільм про загиблого в АТО Василя Сліпака

Завершено виробництво документального фільму про загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака “МІФ”. Стрічка вийде в український прокат 8 лютого, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Компанія “ФОР-ПОСТ” представила Держкіно готову документальну стрічку “МІФ” про життя та загибель Василя Сліпака, який був українським оперним співаком зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Він загинув у ході бойових дій на сході України в лавах добровольців. Режисери картини – Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсери – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. У широкий кінотеатральний прокат в Україні “МІФ” вийде 8 лютого. У рамках промотуру знімальна група відвідає 19 українських міст”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зйомки стрічки проходили з серпня 2016 року до квітня 2017-го у Парижі, Львові та на фронті (Світлодарська дуга).

Проект “МІФ” став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму – 620 тис. грн при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн.

Як повідомлялося, український оперний співак Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. Із початком Революції Гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції акції на підтримку України.

Із 2015 року воював на Донбасі. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області. Поховали Сліпака на Алеї героїв Личаківського кладовища у Львові.

30 червня 2016 року Сліпак був нагороджений орденом “За мужність” I ступеня (посмертно) – за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

У лютому 2017 року Президент Петро Порошенко посмертно присвоїв Сліпаку звання Героя України.

Back to top button