Україна

На Донбасі відбито 92 атаки росіян – Генштаб


На Донбасі відбито 92 атаки росіян - Генштаб

Авіація Сил оборони та артилерія завдали 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Минулої доби українські військовослужбовці відбили 92 атаки російських загарбників на Донбасі, а також знищили один склад боєприпасів і дві ворожі станції РЕБ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 12 березня.

Вказано, що вчора ворог завдав 12 авіаційних та п’ять ракетних ударів, два з яких – по Запоріжжю. Росіяни застосували ЗРК С-300 по об’єкту цивільної інфраструктури. В результаті – зруйновано одну будівлю. Втрат та поранених серед цивільних немає.

Крім того, ворог здійснив 56 обстрілів із РСЗВ. Один із них – по об’єкту цивільної інфраструктури міста Херсон. Загинули двоє мирних жителів, ще троє поранені.

Основною метою росіян минулої доби залишалися спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього ворог зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

“Завдяки професійним та злагодженим діям, наші захисники відбили 92 атаки противника на зазначених напрямках”, – зазначили в Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишалася стабільною. Водночас, ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів восьми населених пунктів, а саме: Червона Зоря, Красне, Огірцеве, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник зберігав свою суттєву військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ, здійснивши артобстріл районів 13 населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення. Зокрема, Дворічної, Гряниківки, Масютівки, Кислівки і Піщаного Харківської області; Новоселівського, Невського, Кузьминого, Білогорівки та Стельмахівки на Луганщині, а також Діброви, Роздолівки, Спірного та Ягідного Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняв штурмових дій міста Бахмут. Поблизу лінії зіткнення ворог обстріляв Васюківку, Залізнянське, Дубово-Василівку, Григорівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Костянтинівку, Білу Гору, Міньківку, Оріхово-Василівку, Олександро-Шультине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області. Загалом, від обстрілів окупантів постраждало 15 населених пунктів на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник зробив спроби наступу у напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької. Не мав жодного успіху. Численних ворожих обстрілів зазнали 18 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення, зокрема, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Богоявленка, Вугледар, Золота Нива, Олександропіль, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Новоукраїнка, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжував оборонятися. Водночас здійснював інтенсивні обстріли населених пунктів, а саме: Малинівки, Гуляйполя, Білогір’я, Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки, Малих Щербаків, Ольгівського, Червоного, Чарівного, Таврійського, Придніпровського, Плавнів, Кам’янського і Степового Запорізької області; Новополя – Донецької, а також Новодмитрівки, Михайлівки, Дудчан, Зміївки, Веселого, Іванівки, Антонівки, Білозерки, Дніпровського, Республіканця, Червоного Маяка, Новосілки, Одрадокамянки, Ольгівки, Тягинки, Токарівки, Понятівки, Ромашкового та міста Херсон. Загалом, постаждали майже 40 населених пунктів.

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили чотири райони зосередження особового складу противника, один склад та два місця розгортання станцій РЕБ противника.

Напередодні повідомлялося, що за добу Росія втратила вбитими та пораненими 535 своїх солдатів на Бахмутському напрямку. Там сталося 53 бойові сутички.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button