Україна

В поліції озвучили результати 10 місяців роботи комплексів автофіксації ПДР


В поліції озвучили результати 10 місяців роботи комплексів автофіксації ПДР

За допомогою офіційних сервісів можна легко виконати пошук постанов за порушення, а також оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов.

За 10 місяців роботи комплексів автоматичної фіксації ПДР виписана 2 164 101 постанова щодо шрафів, з яких сплачено 1 942 825 тобто 90 % на суму 399 807 873 грн. Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, за допомогою офіційних сервісів можна легко виконати пошук постанов за порушення, вчинені на транспортних засобах, а також оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов. Оплата онлайн доступна з моменту винесення постанови.

“Мобільний застосунок Штрафи ПДР особливо стане в нагоді тим водіям, які користуються транспортними засобами, що за ними не зареєстровані, оскільки після винесення постанови поштове відправлення прийде безпосередньо власнику авто. Застосунок завжди з вами в телефоні, навіть якщо ви рідко буваєте вдома, завжди дізнаєтесь першим про винесення постанов. Також застосунки мають актуальну інформацію про розміщення на мапі комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР”, – зазначив Білошицький.

Він нагадав, що якщо оплата здійснена протягом 10 днів із моменту отримання постанови (або до цього часу, дізнавшись із допомогою застосунків) – можна сплатити лише 50 % від розміру штрафу.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет міністрів вніс зміни до правил дорожнього руху, що має на меті наблизити українське законодавство до законодавства Європейського Союзу. Зміни торкнулися правил перевезення дітей у транспортних засобах та використання освітлювальних приладів.

Раніше повідомлялося, що на дорогах України почнуть діяти ще 50 комплексів фіксації порушень ПДР. 31 комплекс працював до повномасштабного вторгнення Росії й тепер відновить роботу, а ще 19 приладів контролю почнуть діяти вперше.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button