Україна

В ПАРЄ закликали Україну боротись з корупцією і дотримуватись верховенства закону

В Асамблеї стурбовані “постійними недоліками в реформуванні судової системи і системи правосуддя” в країні, а також “обмеженими результатами в боротьбі з широко поширеною корупцією в країні”

Renforcer le processus décisionnel de l’Assemblée parlementaire concernant les pouvoirs et le vote Strengthening the decision-making process of the Parliamentary Assembly concerning credentials and voting

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала Україну вжити необхідних заходів для зміцнення структур, необхідних для боротьби з корупцією, водночас утриматися від будь-яких дій, які можуть згубно впливати на верховенство права в країні.

Про це йдеться в ухваленому ПАРЄ звіті “Прогрес моніторингової процедури Асамблеї (січень-грудень 2020 року)”, – інформує 1NEWS.

“Зокрема, (ПАРЄ) закликає Україну: вжити всіх необхідних заходів для зміцнення структур, необхідних для боротьби з корупцією в країні, у тому числі шляхом відновлення ефективного функціонування системи електронного декларування та уточнення правового статусу Національного антикорупційного бюро України, водночас утримуватися від будь-яких дій, які можуть мати тривалий згубний ефект для верховенства закону і незалежності судової влади в Україні; забезпечити ефективне розслідування всіх нападів на журналістів; і забезпечити дотримання зобов’язань щодо захисту мовних прав національних меншин”, – йдеться в звіті.

У ПАРЄ привітали зусилля української влади щодо створення та забезпечення функціонування інститутів щодо боротьби з корупцією в країні, а також угоду про припинення вогню від 27 липня 2020 року.

Водночас, наголошується в звіті, в Асамблеї стурбовані “постійними недоліками в реформуванні судової системи і системи правосуддя” в країні, а також “обмеженими результатами в боротьбі з широко поширеною корупцією в країні”. Стурбованість викликають і періодичні напади на журналістів в країні, зазначають в ПАРЄ.

Джерело: УНН

Back to top button