Україна

В ОСУВ Таврія назвали втрати росіян в зоні їхньої відповідальності


В ОСУВ Таврія назвали втрати росіян в зоні їхньої відповідальності

Російська армія від початку 2024 року до 14 лютого втратила близько 18 тисяч осіб, зазначив Дмитро Лиховій.

Російська армія  від початку 2024 року втратила в зоні Оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) Таврія 18 тисяч осіб. Про це заявив речник ОСУВ Дмитро Лиховій в інтерв’ю РБК-Україна

Він також відповів на запитання про втрати росіян в особовому складі в районі Авдіївки від початку активізації їхнього наступу там у жовтні 2023 року. Зокрема, Лиховій зазначив, що “не є розпорядником цієї інформації”.

“Можу навести дані з початку цього року у зоні ОСУВ Таврія. Ми з колегами у відділі зв’язків з громадськістю порахували, що загальна кількість російських втрат у зоні відповідальності нашого ОСУВ – від Степового до Нікополя – від початку року до 14 лютого становить близько 18 тисяч осіб. Така кількість окупантів, які були виведені зі строю за півтора місяця”, – зазначив він.

Речник додав, що протягом останніх кількох тижнів більшість російських втрат припадає саме на Донецький напрямок, куди входить і Авдіївка.

Нагадаємо, бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський заявив, що на Таврійському напрямку загальні втрати РФ у живій силі склали 711 осіб. А втрати в озброєнні та військовій техніці росіян минулої доби склали 52 одиниці, не враховуючи БпЛА. Зокрема, 9 танків, 24 ББМ, 10 артсистем, 1 станція БпЛА, 6 автомобілів. 

ЗСУ здійснюють маневр військами в Авдіївці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button