Україна

В ОПУ заявили, що контрнаступ буде важким


В ОПУ заявили, що контрнаступ буде важким

Кількість наступальних операцій української армії, як на сході країни, так і на півдні “поступово зростає”.

Звільнення тимчасово окупованих росіянами територій буде довгим і виснажливим для українських захисників. Про це у середу, 19 липня, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, інформує France24.

“Безумовно, ця операція буде досить важкою, довгою і займе досить багато часу”.

Він додав, що наступ на фронті йде “повільніше, ніж ми хочемо”.

Радник голови ОП зазначив, що контрнаступ ускладнений тим, що ворог відступаючи щільно замінував територію. Також Подоляк зазначив, що поставки зброї від союзників досить повільні. 

“Звичайно, нам потрібна додаткова бронетехніка – дві-три сотні танків, перш за все. Нам потрібно від 60 до 80 літаків F-16, щоб добре закрити небо, особливо на фронті”, – пояснив Подоляк.

У той же час він акцентував, що кількість наступальних операцій армії ЗСУ “поступово зростає”, і наразі ще не всі підготовлені до бою бригади задіяні.

Нагадаємо, з початку червня українська армія розпочали активні наступальні дії. З того часу вдалося звільнити до десятка населених пунктів і понад 200 кв. км території.

Також ми писали, що в матеріалі The Washington Post стверджується, що контрнаступ України просувається повільно, оскільки окупанти щільно замінували території перед своїми оборонними укріпленнями. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button