Україна

В ОП заявили про ризик програти війну з Росією без допомоги США


В ОП заявили про ризик програти війну з Росією без допомоги США

Глава ОП Єрмак закликав Конгрес США якомога швидше схвалити додаткове фінансування для України.

Без допомоги Сполучених Штатів Америки існує великий ризик, що Україна може програти війну з РФ. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, повідомляє Голос Америки.

Під час візиту до Вашингтону Єрмак закликав Конгрес США якомога швидше схвалити додаткове фінансування для України.

“Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде відкладена – я не кажу не прийнята – це створить великий ризик того, що ми будемо в тому самому становищі, в якому ми зараз. І звісно це з великою ймовірністю зробить неможливим продовження звільнення територій і створить великий ризик програти війну”, – зазначив він.

За словами Єрмака, Україна потребує не лише військової допомоги, а й підтримки бюджету.

“Україна зараз працює із партнерами, щоб завершити план на наступний рік. Ми хочемо виграти якомога швидше, тому що минуло вже два роки і два роки – це великий термін”, – заявив глава ОП.

Нагадаємо, демократична більшість у Сенаті США представила пакет заходів з національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів. Законопроєкт передбачає надання 15,1 млрд доларів на підтримку України таких сферах, як “військова підготовка, обмін розвідданими” та “посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування”.

Раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон пригрозив відмовитись від підтримки нового фінансування допомоги Україні, якщо Білий дім не погодиться посилити безпеку кордонів.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button