Україна

В ОП заявили про ефективні важелі впливу на Росію


В ОП заявили про ефективні важелі впливу на Росію

Коло тих країн, які запровадили санкції проти Росії, може розширитися, попередив Ігор Жовква.

Росія буде відчуватиме на собі ефективний тиск світової спільноти через війну в Україні. Про це сказав заступник глави Офісу президента Ігор Жовква під час спілкування з журналістами на Саміті миру в Швейцарії у суботу, 15 червня.

“Важелі впливу на Росію, безумовно, є. Вони точно будуть ефективними. Чим голосніше Росія кричатиме, що (тиск західних країн – ред.) не впливає – давайте просто згадаємо санкції. Наскільки голосно Росія кричала на початку відкритої агресії, що санкції не діють. Минуло два роки російської агресії, санкції посилюються. Уже такого ми не чуємо”, – заявив Жовква.

За його словами, це означає, що санкції проти Росії працюють і працюватимуть надалі.

“Це також означає, що коло тих країн, які запровадили санкції проти Росії, може розширитися. Але це лише один із інструментів. Є й інші інструменти, але давайте не полегшувати роботу агресору і не розкривати їх”, – зазначив він.

Нагадаємо, 12 червня США запровадили потужний пакет фінансових санкцій проти 300 фізичних і юридичних осіб в Росії та в інших країнах, які допомагають військовій машині Кремля. У той же день Московська біржа оголосила про зупинку торгів доларами та євро з 13 червня. А вже сьогодні таке ж рішення прийняв Банк Росії.

На день пізніше Велика Британія запровадила санкції проти російських фінансових інституцій і тіньового флоту РФ.

Удар по фінансах Росії: з’явилась реакція Кремля

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 1 =

Back to top button