Україна

В ОП запропонували альтернативу переговорам із Росією

В ОП запропонували альтернативу переговорам із Росією

Фото: Скриншот

Україна гостро потребує американських систем MLRS

Світ має домовитися про передачу Україні MLRS-систем та іншої необхідної зброї для деблокування Чорного моря, зазначив Михайло Подоляк.

Життя мільйонів людей у ​​світі залежить від постачання українського зерна, яке блокує Росія. Україна пропонує не торгуватися з країною-агресором. Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter у неділю, 22 травня.

“1,6 млрд людей можуть почати недоїдати через брак продовольства. Сотні мільйонів опиняться за межею бідності через зростання цін. The Economist прогнозує наслідки російської агресії і пропонує миру домовитися з РФ та Україною про міжнародні конвої продовольчих вантажів у Чорному морі” , – зазначив Подоляк.

Він наголосив, що Україна пропонує не торгуватися з країною-агресором, а домовитися про передачу Україні зброї для розблокування Чорного моря.

“Торгуватися з країною, яка взяла в заручники сотні мільйонів людей? У нас є найкраща ідея: світ має домовитися про передачу Україні MLRS-систем та іншої необхідної зброї для деблокування Чорного моря. Далі ми все зробимо самі”, – запевнив Подоляк.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони понад 40 країн світу рішення про передачу Україні американських РСЗВ MLRS. Українській стороні потрібна ця зброя для звільнення Донбасу.

Нагадаємо, через заблоковані морські порти Україна щодня втрачає 170 млн доларів, а всередині країни знаходиться 90 млн тонн агропродукції.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button