Україна

В ОП відреагували на “псевдовибори” Росії на ТОТ


В ОП відреагували на псевдовибори Росії на ТОТ

Організація таких “виборів” не матиме жодних інших наслідків, окрім безумовного кримінального переслідування їх організаторів, зазначив Михайло Подоляк.

Проведення росіянами “референдумів” чи так званих “виборів” та тимчасово окупованих територіях не нестимуть жодного сенсу і необхідні Кремлю лише для створення альтернативної реальності. Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в четвер, 17 серпня.

“Будь-які фіктивні ініціативи Росії на тимчасово окупованих територіях, як-от псевдореферендуми чи так звані “вибори”, виконують лише пропагандистське завдання зі створення “альтернативної історії” та повністю позбавлені юридичного чи політичного сенсу”, – зазначив він.

За словами Подоляка, організація таких заходів не матиме жодних інших наслідків, окрім безумовного кримінального переслідування їх організаторів в Україні й інших країнах світу.

“Спроба анексії територій, на яких досі тривають бойові дії, сама по собі є умисним злочином з особливо обтяжливими обставинами. Усі співучасники таких злочинів будуть поіменно встановлені та належним чином покарані”, – запевнив він.

Як відомо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України – на частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Розвідка проаналізувала намір РФ легалізувати окупацію України

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button