Україна

В ОП відреагували на інформацію про появу F-16


В ОП відреагували на інформацію про появу F-16

Михайло Подоляк заявив, що Україна не буде ані підтверджувати, ані спростовувати повідомлення ЗМІ про прибуття винищувачів. За його словами, у цьому питанні необхідний “туман війни”.

Україна офіційно не підтверджує і не спростовує інформацію, яка з’явилася у західних ЗМІ про прибуття до країни першої партії винищувачів F-16. Про це у середу, 31 липня, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефір телемарафону.

На прохання журналістів прокоментувати публікацію видання Bloomberg він сказав про доцільність “туману війни” в цьому контексті.

“Я бачу що це відображається в якості інформаційних спекуляцій. Хотілося б, щоб цих спекуляцій було менше. Все ж таки треба звертати увагу на офіційні коментарі”, – зазначив Подоляк.

Він звернув увагу, що у публікаціях західних ЗМІ не було посилання на жодне якесь офіційне джерело.

“Я вже не говорю про українську сторону. Ми не будемо це коментувати ні “так”, ні “ні”. Чому? Тому що для нас це фактор суттєвого виживання, мається на увазі авіаційна компонента. Точно говорити про те, чи є, чи у нас їх немає, в наш час це не потрібно” , – сказав радник керівника ОП.

Крім того, Подоляк зауважив, що це “спотворює інформаційний простір, на жаль це спотворює реальні очікування, уяву про те, з якими складнощами сьогодні стикається Україна з точки зору забезпечення цього етапу війни”.

“Тому я просто раджу чекати на офіційні підтвердження з одного боку чи з іншого”, – сказав він.

Подоляк додав, що довгий час партнери України постійно говорили, що вони “нам щось передають”.

“Сьогодні таких заяв не роблять, тому що розуміють, що це трошки дивнувато буде. Так само Україна не робить сьогодні офіційних заяв, якщо будемо отримувати ті чи інші види зброї. Або президент, або головнокомандувач буде це коментувати”, – сказав він.

За словами радника голови ОП, це та тема, де “туман війни” дуже доречний, тому що це має певним чином відображатися на полі бою.

Нагадаємо, у середу Bloomberg повідомив, що в Україну прибула перша партія винищувачів F-16 від західних союзників. Згодом The Telegraph повідомив, що Україна не лише отримала, а й вже використовує західні винищувачі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 7 =

Back to top button