Україна

В ОП відповіли на звинувачення Росії щодо повернення “азовців” в Україну


В ОП відповіли на звинувачення Росії щодо повернення азовців в Україну

Михайло Подоляк прокоментував реакцію Москви на повернення в Україну захисників “Азовсталі”


Повернення в Україну захисників Азовсталі ще раз продемонструвало, що на даний момент Росія вже не має жодної суб’єктності на міжнародній арені. Про це заявив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в суботу, 8 липня.

Так він прокоментував реакцію Москви на повернення в Україну захисників Азовсталі, додавши, що тепер Росію завжди будуть ставити на “відоме їй місце”.

 
“Росія не має жодної суб’єктності на міжнародній арені. Після 24.06.2023 для путінської еліти почався “прекрасний новий світ”, – заявив Подоляк.

Нагадаємо, сьогодні з Туреччини в Україну повертаються п’ятеро командирів Азова: Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега.
 

Військові перебували в Туреччині після звільнення з російського полону, звідки були повернуті 21 вересня 2022 року. Згідно з домовленостями, до кінця війни п’ятеро командирів Азова мали залишатися в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента країни Ердогана.

Росія заявила, що повернення командирів захисників Азовсталі є порушенням домовленостей з боку Туреччині та України. Кремль ніхто не ставив до відома про передачу Україні “азовців”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button