Україна

В ОП відповіли на заяву Байдена про ігнорування попереджень про війну

В ОП відповіли на заяву Байдена про ігнорування попереджень про війну

Фото: Офис президента

Радник голови ОП Михайло Подоляк

Подоляк заявив, що президент уважно реагував на всі слова і попередження партнерів про підготовку вторгнення. У нього на столі постійно була відповідна аналітика.

 

Українська влада знала про всі сценарії, які розробляла РФ. Про це у суботу, 11 червня, сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи РБК-Україна заяву президента США Джо Байдена про те, що президент Володимир Зеленський “не хотів чути” попередження про російське вторгнення.

“У Володимира Зеленського на столі постійно знаходилася відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих. Президент також уважно реагував на всі слова та попередження наших партнерів. Питання завжди було лише в тому, яким саме буде обсяг вторгнення. Безсумнівно, обсяг вторгнення, який ми побачили” 24 лютого шокував багато країн, включаючи наших партнерів”, – зазначив Подоляк.

Він наголосив, що влада так розподілила зброю, що окупантам не вдалося її знищити.

“Тобто. Ще раз повторю: Україна розуміла наміри росіян, чекала на той чи інший агресивний сценарій, готувалася до нього. Про що свідчить, зокрема, розподіл складів боєприпасів та зброї в цілому”, – пояснив Подоляк.

Він зазначив, що блискавична реакція на багаторівневе вторгнення та розвиток оборонних можливостей, ефективне запровадження у перший тиждень дистанційних ударів різко зламали первинні російські плани.

“З іншого боку, повторюся, обсяг вторгнення, інтенсивність обстрілів усієї території нашої країни, справді не можна було передбачити. І якщо виходити з підсумкового російського сценарію – атака крилатими ракетами переважної більшості наших регіонів – тоді евакуації підлягала б вся країна. Вважаю, що це просто неможливо навіть обговорювати”, – стверджує Подоляк.

При цьому він звернув увагу, що безглуздо звинувачувати Україну, якщо деякі лідери самі не змогли зупинити її повномасштабну агресію.

“Ну і нарешті, ключове, мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться у повноцінній війні проти набагато ресурснішого опонента, якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, чудово їх знаючи…”, – підсумував Подоляк.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден заявив, що президент Зеленський проігнорував його попередження про підготовку вторгнення РФ у лютому 2022 року. Про це Байден сказав під час політичного збору коштів у Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, за тиждень до початку вторгнення Зеленський говорив, що заяви про дату можливого вторгнення Росії зазнають лише втрат для України. Він також закликав не панікувати у зв’язку із можливою агресією Росії.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button