Україна

В ОП відповіли на пропозицію зняти санкції із РФ

В ОП відповіли на пропозицію зняти санкції із РФ

Фото: president.gov.ua

Михайло Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що для експорту товарів з України взагалі необов’язково покращувати становище Росії.

 

Для того, щоб налагодити експорт товарів з України, вкрай необов’язково покращувати становище Росії та знімати для цього низку санкцій. Достатньо, щоб Кремль розблокував українські порти. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував зняти з Росії низку санкцій в обмін на те, що Кремль розблокує експорт зерна з України. На це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відповів, що для цього аж ніяк необов’язково “покращувати становище Росії”.

 

“Коли хтось із лідерів міжнародних інститутів каже, що треба з Росії зняти санкції, щоб щось там з України вивезти, думаю, що з України можна вивезти усе, що завгодно, у рамках експортних програм, тільки якщо Росія виведе свої кораблі з акваторії Чорного моря, яке нам потрібне для коридорів транспортувань. Пропоную довести Росії, що вони мають відійти на певну відстань і не мають заважати експорту українського зерна на світові ринки”, – сказав він.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button