Україна

В ОП відповіли, чи залишилися ракети до Patriot


В ОП відповіли, чи залишилися ракети до Patriot

Боєприпаси до Patriot і Iris-T поки що не закінчилися, але вони “в дефіциті”, наголосив Михайло Подоляк.

Ракети для таких систем ППО, як американська Patriot і німецька Iris-T, поки що не закінчилися в Україні, проте ЗСУ справді відчувають брак критично важливих боєприпасів. Вони безумовно в дефіциті. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в коментарі виданню The Guardian, опублікованому в суботу, 13 квітня.

Росія застосовує нову тактику нападу на електростанції з використанням “до 10 або 12 ракет одночасно”, оминаючи протиракетні щити Patriot та інші системи протиракетної оборони, 

“Система перевантажена. Тепер ми повинні зрозуміти, чи зможемо ми зберегти систему, чи потрібні нам додаткові системи ППО, особливо проти ультразвукових балістичних ракет ракет, і чи зможемо ми відновити зруйновані об’єкти”, – пояснив посадовець.

Заходу необхідно зрозуміти, що Росія “веде війну проти цивільного населення”, зазначив Подоляк. Він також поскаржився на відсутність засудження з боку міжнародної спільноти.

“Росіяни повністю зруйнували одну з найбільших теплоелектростанцій у Європі. Але ми не бачимо жодних резолюцій Ради безпеки ООН або будь-яких інших подібних заяв”, – наголосив він.

Як ми вже писали, журналіст німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив, що в України закінчилися ракети до зенітних систем ППО Patriot та Iris-T.  

У Повітряних силах відреагували на інформацію ЗМІ про “дефіцит ракет ППО”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button