Україна

В ОП розповіли про ситуацію з комюніке Саміту миру


В ОП розповіли про ситуацію з комюніке Саміту миру

До комюніке зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на Саміт миру, зазначив Андрій Єрмак.

Серед учасників Саміту миру у Швейцарії є чітка позиція щодо спільного комюніке. Підтримати його зможуть всі бажаючі, включно з тими країнами, які не приїхали на саміт. Про це сказав керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону у суботу, 14 червня.

Так им чином він відреагував на повідомлення ЗМІ про те, що спільне комюніке Саміту миру начебто не узгоджено, а серед учасників тривають дебати щодо цього.

“Чітка позиція по комюніке є, воно розповсюджене серед учасників. Ми очікуємо, що більшість країн приєднається до нього. До нього зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на цей саміт. Ми дуже скоро побачимо перелік країн, які приєдналися до цього комюніке. Але в цих процесах до останньої хвилини йде узгодження, але глобальних питань немає, бо у нас чітка позиція”, – запевнив Єрмак.

За його словами, щоб приєднатися до спільного комюніке саміту миру країнам та їх лідерам буде достатньо зробити офіційну заяву про підтримку.

Також Єрмак запевнив, що Україна готова розглянути пропозиції Формули миру від усіх країн, які поважають її незалежність і територіальну цілісність. При цьому він додав, що “якщо ж ітиметься про якісь інші принципи, то це не до нас”.

Керівник ОП зазначив, що спільний мирний план може бути озвучений представнику РФ на наступному саміті.

“Коли цей об’єднаний план буде готовий, ми шукатимемо можливість представити цей план представнику РФ. Ми думаємо, що це може відбутися на другому саміті”, – повідомив він.

Нагадаємо, 14 червня уряд Швейцарії повідомив, що в Саміті миру візьмуть участь 100 делегацій, з яких 92 представляють держави з усього світу і ще вісім – міжнародні організації.

А в суботу президент Володимир Зеленський заявив, що на Саміті миру 101 учасник, а також, що сьогодні – день успіху.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + four =

Back to top button