Україна

В ОП розповіли, коли буде достатньо зброї для контрнаступу


В ОП розповіли, коли буде достатньо зброї для контрнаступу

Союзники зараз розконсервують та готують свою зброю для відправки в Україну. На його передачу ЗСУ піде від одного до трьох місяців.

На швидкість та обсяги постачання Україні зброї від союзників впливають два фактори: бюрократія та кількість зброї на складах. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 каналу.

За його словами, з погляду бюрократії, процес проходитиме швидко.

“Перша складова – це бюрократія. Там потрібно підписати певну кількість документів, зокрема, як використовуватимемо, як забиратимемо, куди будемо доставляти. Цієї частини вже немає. Бюрократії для України немає. Маю на увазі з погляду поставок зброї наших партнерів”, – пояснює Подоляк.

При цьому він звернув увагу на другий, найважливіший аспект.

“Є інший чинник – проблема кількості цієї зброї на складах. Його треба доробити, бо ніхто стільки не збирав, як Росія. Тому зараз її допрацьовують, щось розконсервують на складах, і це швидко піде в Україну – місяць, два, три”, – сказав Подоляк.

Він додав, що як тільки з’являється певна кількість тієї чи іншої зброї – її мають передати Україні, яка її використовуватиме.

Нагадаємо, президент США Джо Байден повідомив, що півсотні країн пообіцяли надати Україні сотні одиниць військової техніки та сотні тисяч боєприпасів.

У США 800 компаній хочуть виробляти зброю для України – ЗМІ


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button