Україна

В ОП пропонують створити військові патрулі для охорони зернового коридору


В ОП пропонують створити військові патрулі для охорони зернового коридору

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає можливим забезпечення зернових коридорів військовими патрулями.


Зерновий коридор могли б охороняти військові патрулі, але чи знайдуться охочі створити таку патрульну поліцію – інше питання. Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Twitter 17 липня.
 
Він зазначив, що зерно не може бути законною військовою ціллю, а Чорне море не є внутрішньою акваторією Росії та не регулюється її юрисдикцією. 
 
“Замість того, щоб видати мандат на відповідні юридичні дії, забезпечити військовий патруль зернових коридорів уздовж міжнародно визнаних кордонів і вказати РФ на неприпустимість перешкоджання руху кораблів у межах міжнародного права, – продовжується сеанс публічних принижень і благання агресора і порушника проявити прихильність. Чи знайдуться охочі створити умовну патрульну поліцію – інше питання”, – написав він.
 
Головне, за словами Подоляка, позначити позицію: міжнародне право є, і порушувати його не можна. “І тоді лицемірство поступово йтиме з політичних процесів, і ми зможемо дійти до справедливого фіналу”, – додав радник глави ОП.

Нагадаємо, сьогодні Росія заявила про припинення дії зернової угоди нібито через невиконання умов, також Москва відкликала гарантії безпеки у Чорному морі. 


Чорноморську зернову ініціативу уклали в Стамбулі 22 липня 2022 року за участю ООН, України, Туреччини та Росії. Її суть – у створенні коридору для вивезення мільйонів тонн зерна з трьох українських портів в умовах війни Росії проти України. Ініціативу було укладено на 120 днів, її продовжували двічі. Росія неодноразово погрожувала припинити дію зернової угоди і всіляко затримувала рух кораблів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button