Україна

В ОП прокоментували російський удар по Охматдиту


В ОП прокоментували російський удар по Охматдиту

Мова йде про російський ляпас для НАТО і неформальний сигнал Кремля, зазначив Михайло Подоляк.

Чергова російська ракетна атака по Україні, включно з ударом по дитячій лікарні Охматдит у Києві – навмисна і схвалена Володимиром Путіним дія напередодні саміту НАТО. Таку точку зору озвучив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram в понеділок, 8 липня.

“Це абсолютно навмисна дія, спеціально розроблена і схвалена суб’єктом Путіним. Напередодні саміту НАТО. Як ляпас Альянсу. Росія посилає всім неформальний сигнал приблизно такого змісту: “Навіть відверте вбивство дітей не змусить їх (Альянс) прийняти всі необхідні рішення. І тому продовжуємо атакувати”, – написав він.

Крім того, майже одночасно з навмисним ударом по дітях в українській столиці з вуст лідерів Угорщини та Китаю пролунала вимога “про негайне припинення вогню”, зазначив він.

“Ця вимога не адресована Росії. Вона адресована тільки Заходу та Україні. І її мета – створити хибне відчуття: агресор має право вбивати, бо говорить про “мир”, а жертва не повинна оборонятися і тому повинна негайно припинити опір, залишивши території та власних громадян агресору. Це виглядає вкрай неприродно і абсолютно точно стимулює Росію продовжувати атакувати”, – написав він.

Подоляк також нагадав, що Росія продовжує головувати в Радбезі ООН. “Це абсолютно блюзнірський сигнал усім нейтральним країнам: правил немає, а пряме людоїдство заохочується”.

Ба більше, підкреслив він, “як і раніше, немає належної реакції ООН, яка б прямо вказувала на очевидне: якщо війна не закінчиться тотальною поразкою Росії, на світ чекає жахлива коротка історія кривавого хаосу, в якому життя не має цінності, а смерть – новий синонім слова “Росія”.

Нагадаємо, зранку 8 липня окупанти масовано атакували низку регіонів України. Більшість ракет була спрямована на Київ. ППО збила 30 цілей, але не обійшлося без втрат – понад 20 киян загинули і понад 80 постраждали.

Серед атакованих о’бєктів – дитяча лікарня Охматдит, по якій вдарила ракета Х-101.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button