Україна

В ОП пояснили, чому ТЦК працюватимуть цілодобово


В ОП пояснили, чому ТЦК працюватимуть цілодобово

Територіальні центри комплектуваннящоб повинні правильно побудовати логістику підготовки людей, зазначив Михайло Подоляк.

Кабмін дозволив територіальним центрам комплектування та соцпідтримки (ТЦК) працювати цілодобово, щоб позбутися розриву з подіями на фронті. Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону у п’ятницю, 9 лютого.

“На мій погляд, Кабмін йде назустріч ТЦК, щоб вони працювали не з 9 до 18 дня, бо війна не має перерви на обід. Щоб позбутися цього розриву, що хтось працює у певний час, а на фронті 24 на 7, і щоб було правильно побудовано логістику підготовки людей, потрібно, щоб ТЦК працювали інакше”, – заявив він.

За словами Подоляка, таке нововведення стосується і кадрових змін, що відбуваються у ТЦК, регламенту і таймінгу їх роботи.

Раніше у п’ятницю стало відомо, що Кабмін дав право ТЦК працювати цілодобово під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації в Україні.

Також повідомлялося, що термін дії воєнного стану та мобілізації в Україні буде діяти ще 90 діб – принаймні до 13 травня 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button