Україна

В ОП оцінили резолюцію США щодо перемоги України


В ОП оцінили резолюцію США щодо перемоги України

Єдиним способом забезпечити безпеку в Європі є повернення поваги до міжнародного права, зазначив Михайло Подоляк.

Резолюція Палати представників Конгресу США є проявом великої мужністі, оскільки демонструє визнання Америкою своїх минулих помилок. Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в середу, 26 квітня.

“Потрібна велика мужність, щоб відкрито визнати помилки минулого. Резолюція Палати представників є однозначною: Сполучені Штати, на жаль, разом з іншими західними країнами заохочували Україну відмовитися від ядерної та іншої зброї для забезпечення безпеки і стабільності в регіоні під гарантіями. Це була помилкова політика, яка була неправильно інтерпретована агресором і призвела до великої війни в Європі”, – зазначив Подоляк.

За його словами, єдиним способом забезпечити безпеку в Європі є повернення поваги до міжнародного права, повернення окупованих територій Україні, притягнення до відповідальності воєнних злочинців, повноправне членство України в НАТО.

“Абсолютно чітка позиція та ефективна двопартійна підтримка”, – резюмував радник голови ОП.

Резолюція США щодо перемоги України у війні

Напередодні стало відомо, що члени Конгресу США представили проєкт резолюції Перемога України. У документі йдеться, що перемогою України має вважатись повне повернення під контроль Києва території України в міжнародно визнаних кордонах 1991 року. Також США та їх союзники повинні гарантувати інтеграцію нашої країни до НАТО, виплату Росією репарацій, покарання керівництва РФ та відбудову України.

Раніше у Білому домі заявили, що Україна має підтримку двох палат Конгресу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button