Україна

В ОП не задоволені рішенням ЄП щодо України

В ОП не задоволені рішенням ЄП щодо України

Фото: Пресс-служба президента Украины

В Офісі президента не задоволені рішенням Європарламенту щодо України

Жовква зазначив, що жодне засідання Європейської ради, Ради міністрів не має відбуватися без розгляду окремих аспектів питання вступу України.

 

У вчорашньому рішенні Європарламенту щодо України відсутні сміливі політичні покажчики, які мають бути взяті до уваги всіма інститутами ЄС та державами-членами щодо надання Україні статусу кандидата на вступ. Про це заявив заступник голови ОП Ігор Жовква.

 

“Європарламент закликає інститути ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата в ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз та на основі досягнення відповідності, а тим часом продовжувати працювати у напрямку інтеграції в Єдиний ринок ЄС згідно з Угодою про асоціацію”, – йдеться у положенні ухваленої Європарламентом резолюції.

 

За словами Жовкви, Європарламент не має повноважень приймати рішення про надання Україні статусу кандидата, однак, за його словами, він міг би прийняти “сміливі політичні покажчики, які мають бути взяті до уваги всіма інститутами ЄС та державами-членами”.

 

“На жаль, таким покажчиком відповідних положень резолюції не стали. Хотів би ще раз нагадати позицію президента: Україні потрібна прискорена процедура повноцінного вступу до ЄС. Це означає, що звичайна та довга рутинна бюрократична процедура має бути пройдена Україною безпрецедентно швидко. Наша держава до цього готова. Хочемо бачити таку готовність від Брюсселя і всіх столиць держав-членів”, – заявив заступник голови ОП.

 

За його словами, у постійних консультаціях з інститутами ЄС Україна опрацьовує максимально швидку процедуру вступу, яка має містити мінімальну кількість етапів та встановлення коротких, але реалістичних дедлайнів.

 

Як зазначив Жовква, жодне засідання Європейської ради, Ради міністрів не має відбуватися без розгляду окремих аспектів вступу України.

 

“Іншого алгоритму роботи Брюсселя українці не сприймуть і не зрозуміють”, – сказав він.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button