Україна

В ОП назвали завдання для далекобійних ракет


В ОП назвали завдання для далекобійних ракет

Тепер питання лише в кількості ракет і швидкості їх постачання Україні, зазначив Михайло Подоляк.

Далекобійні ракети мають “суцільні плюси”, тому Україна повинна мати їх яокмога більше. Про це написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в Telegram у вівторок, 24 жовтня.

За його словами, будь-яка далекобійна ракета з дальністю понад 150 кілометрів ефективно виконує низку найважливіших завдань, наближаючи Україну до справжнього паритету в системах зброї з Росією.

Насамперед, така зброя ламає логістику тилового забезпечення росіян і тим самим значно здорожує війну для них. Також ворогу складніше накопичувати резерви і проводити ротації.

Також потужна ракетна зброя руйнує транспортні системи й робить майже всю окуповану територію вкрай небезпечною. Це абсолютно позбавляє Росію можливості й далі насичувати ці території своєю присутністю.

Окрім того, значно зростає психологічний тиск на ворога. Адже, за словами Подоляка, ніхто з окупантів, включно з “політичними туристами” з РФ, не зможе почуватися в безпеці.

На додачу, далекобійні ракети частково знижують залишкову домінантну присутність Росії в повітрі – гелікоптери й тактична авіація – по лінії фронту.

“Суцільні плюси, які остаточно знецінюють репутацію російської армії та російського ВПК. Питання сьогодні лише в кількості ракет і швидкості їх постачання Україні”, – резюмувавПодоляк.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня ЗСУ завдали ударів по аеродромах поблизу Бердянська та Луганська. Сили спецоперацій повідомили, що було пошкоджено злітно-посадкові смуги аеродромів і уражено дев’ять гелікоптерів, спецтехніку, пускову установку ППО та склад боєприпасів.

Росіяни заявили про удар ракетами ATACMS. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що Україна справді запустила ATACMS, а у відеозверненні президент Володимир Зеленський це підтвердив.

OSINT: РФ через ATACMS втратила 24 гелікоптера

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button