Україна

В ООН оновили дані щодо загибелі цивільних в Україні

В ООН оновили дані щодо загибелі цивільних в Україні

Фото: t.me/luhanskaVTSA

В ООН оприлюднили нові дані щодо загибелі цивільних від рук російських окупантів

Реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою.

 

Управління Верховного комісара ООН з прав людини оновило дані про жертв та постраждалих внаслідок російської агресії в Україні за період з 24 лютого до 12 травня. Про це у п’ятницю, 13 травня, повідомляє Радіо Свобода.

 

Так, управління задокументувало 3 573 смертей та 3 816 поранень мирних жителів у порівнянні з 3 541 загиблими та 3 785 пораненими за даними на кінець доби 11 травня.

 

У документі наголошується, що у Донецькій та Луганській областях, за офіційними даними ООН, загинуло 1 919 цивільних, з них 1 802 – на території, що контролюється урядом України.

 

При цьому ООН припускає, що реальні цифри є значно вищими, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою.

 

“Багато повідомлень з місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження”, – наголошується у звіті.

 

В організації вважають, що втрати серед цивільних осіб зростуть, коли стане відома реальна кількість загиблих у низці населених пунктів: Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область) та Попасна (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button