Україна

В ООН назвали число загиблих через війну в Україні


В ООН назвали число загиблих через війну в Україні

Програма розвитку ООН у співпраці зі Світовим банком проводить оцінку завданих Україні збитків.

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення постраждали 18 096 мирних жителів України. У тому числі, вбито було – 6 952 людей, ще 11 144 поранено, заявила заступник генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло, виступаючи на засіданні Ради безпеки, яке було присвячене кризі в Україні. Про це у суботу, 14 січня, повідомляє Голос Америки. 

За словами Дікарло, тільки в Бахмуті з початку грудня в результаті активізації бойових дій загинули 22 мирні жителі і ще 72 отримали поранення.
 
Водночас, вона наголосила, що реальні цифри можуть бути значно вищими.
 
Заступниця Генсека наголосила, що війна завдала Україні значних збитків. За її словами, вторгнення Росії призвело до того, що 7,9 мільйона українців були змушені виїхати та перебратися до сусідніх країн Європи. Ще 5,91 мільйона людей стали внутрішніми переселенцями.
 
При цьому систематичні напади на об’єкти громадянської інфраструктури погіршують ситуацію, змушуючи все більше людей залишати обжиті місця.
 
Також в ООН мають у своєму розпорядженні дані про те, що в Україні вже було скоєно 745 нападів на медичні установи, що є найвищим показником у світі. У Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях дот 50 відсотків усіх медустанов частково чи повністю не можуть функціонувати.
 
За словами Дікрало, жителі України провели майже всі зимові свята у бомбосховищах та підвалах, ховаючись від російських обстрілів. Обстріли тривали навіть у православне Різдво, коли Москва оголосила про одностороннє припинення вогню.
 
“Новий рік практично вся Україна зустрічала під звуки сигналів протиповітряної тривоги”, – сказала Дікарло.
 
Нагадаємо, постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця емоційно звернувся до членів Ради безпеки ООН після ракетного удару Росії по багатоповерхівці у Дніпрі.
 
Зазначимо, посол України в Туреччині Василь Бондар повідомив, що український саміт миру в Організації Об’єднаних Націй заплановано на 24 лютого у Нью-Йорку. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button