Україна

В окупованому Мангуші знесли пам’ятник гетьманові Сагайдачному

В окупованому Мангуші знесли пам ятник гетьманові Сагайдачному

Фото: Скріншот

Під Маріуполем окупанти знесли пам’ятник гетьманові Сагайдачному

Російські державні пропагандистські ЗМІ подали знесення як демонтаж монументів, встановлених за участю “неонацистського Азова”.

 

У тимчасово окупованому Мангуші Донецької області російські окупанти знесли пам’ятник гетьману Петру Конашевич-Сагайдачному. Про це у суботу, 7 травня, у своєму Telegram-каналі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

“У Мангуші сьогодні окупанти знесли пам’ятник гетьманові Сагайдачному… Все це відбувається під радянськими прапорами”, – написав він.

 

Російські державні пропагандистські ЗМІ подали знесення пам’ятника в передмісті Маріуполя як демонтаж монументів, встановлених за участю “неонацистського Азова”.

 

Зі свого боку, місцеве видання 0629.com.ua написало, що крім пам’ятника, загарбники демонтували кам’яний хрест біля меморіалу загиблим у Другій світовій війні.

 

Говорячи про знесення монументів, Андрющенко наголосив, що окупанти хочуть викорінити все, що пов’язує з Україною – мову, історію, культуру.

 

 

Нагадаємо, пам’ятник гетьману Сагайдачному встановили у жовтні 2017 року з ініціативи Національного корпусу та полку Азов та підтримки місцевої влади.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button