Україна

В окупованому Криму пересохло ще одне водосховище

У Білогірському районі Криму селище Зуя і село Кримська Роза виник гострий дефіцит води через обміління місцевого Балановського водосховища, повідомляє 1NEWS з посиланням на Крим Реалії.

У зв’язку з цим влада вирішила розконсервувати дві місцеві свердловини. Про це повідомив глава підприємства “Вода Криму” Володимир Баженов на засіданні оперативного штабу з проблем водопостачання,

“В Зуя та Кримської Розі у зв’язку з катастрофічним зниженням дебіту в Балановському водосховищі, ми вже почали розконсервувати свердловини. Ми будемо ці населені пункти підключати до свердловин, тому що інакше буде гірше, ніж в Сімферополі”, – сказав Баженов.

Він також розповів, що вода з однієї з свердловин має незначне перевищення норм жорсткості.

“За Білогірському району в згадані села, до вирішення комплексного будівництва водоводу з Білогірського і Тайганського водосховищ, ми здійснювали і будемо здійснювати підвезення”, – додав Баженов.

У листопаді 2020 року в Києві презентували результати моніторингу водних ресурсів Криму за даними супутникової зйомки, згідно з якими “площа водного дзеркала” півострова в 2020 році в порівнянні з 2015 роком в середньому скоротилася на 32%.

Міністерство житлово-комунального господарства Криму в грудні минулого року опублікувало статистичні дані про наповнення водосховищ в Криму. Згідно з оприлюдненою інформацією, щонайменше п’ять водосховищ півострова – близькі до позначки “мертвий обсяг”. Кількість кримських водосховищ, які досягли “мертвого” об’єму, зросла з 5 до 7.

Крім того, протягом 2020 року сумарний запас води у водосховищах Криму склав 31.308 млн куб.м, що на 61.672 млн куб.м менше, ніж станом на початок року.

Через посуху в 2020 році в Джанкойському районі постраждали посіви гірчиці, льону, проса та соняшника.

Додамо, що в Інкермані під Севастополем вимушено припинили водозабір з озера в колишньому вапняковому кар’єрі.

 

 

Back to top button