Україна

В Офісі Президента з’явились штучні джунглі (фото)

В Офісі Президента з’явилась нова локація, яка нагадує джунглі. Її фото зробив фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький, повідомляє 1News.

Він зазначив, що починаючи з отримання Незалежності України він фотографував у цій будівлі президентів.

Лукацький розповідає, що кожен з глав держави перероблював будівлю під свій манер. «В часи Леоніда Кравчука я застав бюсти Леніна, серпи з молотом і інші Радянські символи в інтер’єрі. При ньому ж на поверхах стали з’являтися порожні ніші від бюстів. У кабінетах був партійний дизайн, масивний стіл і багато телефонів. Гербом країни вже був тризуб, але ще довго радянська символіка була присутня в інтер’єрі», – розповідає фотограф.

За його словами, потів Леонід Кучма радикально змінив дизайн, починаючи з поверху, на якому працював. «Золото – ні, не вірно, дуже багато золота – пішло на інтер’єр. Хтось вперто хотів перетворити колишню будівлю Комуністів в Паризький Версаль», – зазначив він.

Лукацький додав, що Віктор Ющенко приступив до перебудови інтер’єру з властивим йому смаком. «Глечики, старовинні різьблені меблі і звичайно, бюст Кеннеді прикрасили його кабінет. У коридорах з’явилися картини з українським пейзажами і гобелени», – пише фотограф.

За його даними, Віктор Андрійович забрав з собою антикварні меблі, а Віктору Федоровичу Януковичу подобався блиск золота, і він вніс свою лепту, а сільські пейзажі стали замінювати музейні експонати.

«Петро Олексійович Порошенко давав інтерв’ю в кабінеті, схожому на кабінет професора історії. Стіни заставлені книжковими шафами з книгами в основному академічного змісту. Золото тільки на корінцях книг», – пише він.

Лукацький додав, що сьогодні з цікавістю розглядав кабінет, в якому давав інтерв’ю Володимир Зеленський.

«Стіни від підлоги до стелі прикрашені штучними джунглями, я не обмовився. Штучні папороті та інші рослини тихоокеанського регіону нагадували мені сцени театру ляльок, постановки Острів скарбів або Пірати Карибського моря. Тільки не вистачало в кущах черепів і скелетів. Поки журналісти чекали президента, мені весь час здавалося, що зараз заграє музика, пролунають постріли, і з’являться ляльки в банданах з шаблями і старовинними пістолетами», – пише фотограф.

«Єдине, що говорило, що ми не в дитячому театрі, – неоновий напис як в магазинах, тільки не реклама Кока-коли, а «Центр дiї Президента». Цього разу лампочки не горіли», – розповів він.

Back to top button