Україна

В Офісі президента розповіли про злив інформації про відставку Богдана

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що заяву Андрія Богдана про відставку він скачав з інтернету та переслав його іншим ЗМІ у відповідь на постійні дзвінки прокоментувати інформацію. Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net.

«У мене просто почав обриватися телефон, з’явилася заява у Facebook, на деяких сайтах. Мені почали наярювати журналісти практично всіх видань. Спочатку я брав слухавку, питаючи, що відбувається. Всі говорили, що щодо заяви Богдана. Я зайшов і побачив цю історію на одному з новинних сайтів. Не на Інтерфаксі, до речі, який всі звинувачували. Я звідти взяв цю заяву. Мабуть, вони дзвонили в прес-службу, але їм там не відповідали. Я просто всім скидав і кидав у відповідь цю заяву, яку я сам скачав з інтернету», — заявив Тимошенко.

На прохання прокоментувати, з якого сайту він взяв фото заяви Богдана, Тимошенко назвав «24 канал».

Відповідаючи на питання, звідки у 24 канала ця заява, заступник Глави ОП відповів, що її «злили».

«Ну, злили. Це що проблема ?! Я думаю, це не перший і не останній документ, який зливається. Якщо ви хочете дізнатися чи зливав я, то я вже відповідав на це питання … Я у відповідь кидав всім цю історію, яка була всюди вже в інтернеті і на цьому все. Деякі журналісти, не дивлячись новинну стрічку, думали, що це якийсь ексклюзив і далі це репостили. Потім все бачили, що це вийшло і на Facebook Христини Бердинських (журналістки НВ – ред.), 24 каналі, потім на TheBabel, Інтерфаксі. До цього все це з’явилося на NewsOne», – додав Тимошенко.

Тимошенко уточнив, що «в моніторингу вперше в Офісі президента побачили новину на NewsOne».

На запитання, чи проводилось службове розслідування з приводу того, хто міг злити фото заяви Богдана, заступник глави ОП заявив, що в цьому не бачить сенсу.

«Це безглуздо. У нас була така ж історія з промовою президента. Ми тоді намагалися зробити службове розслідування і знайшли кінцевого користувача, хто це писав. Але ми розуміємо, що ситуація могла бути по-іншому, у нас є такі підозри. А розслідування нам якихось результатів не дало. Те ж саме і зараз. Яким чином ми можемо зараз в адміністрації знайти, хто злив цей папір? Він же був в декількох місцях, ми знаємо, який у нього був шлях…. Є коло людей, які могли його бачити. Не можна довести розслідуванням, хто з них міг це зробити….Є коло осіб з 12-14 чоловік, які могли це зробити. Далі продовжувати немає сенсу, ми ніяк це не доведемо. Камер у тому місці немає», – додав Тимошенко.

Також він уточнив, що справді всі працівники Офісу президента написали заяви на звільнення, в яких немає дати і підпису.

Нагадаємо, 1 серпня у ЗМІ з’явилася інформація, що Андрій Богдан написав заяву про звільнення з посади голови Офісу президента за власним бажанням. До новини було прикріплене фото, на якому видно частину заяви, в якій йдеться: «прошу звільнити мене за власним бажанням з моменту настання бажання».

Гоовний редактор «Дзеркала тижня» Юлія Мостова заявила, що джерелом інформації був Кирило Тимошенко. Сам він це спростовую. Ще одним можливим джерелом називають іншого заступника глави ОП – Юрія Костюка.

Back to top button