Україна

В Офісі Президента повідомили, коли відбудуться вибори мера Харкова

Позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю «Радіо НВ».

Згідно із законодавством, вибори нового мера цього міста можуть бути призначені тільки на останню неділю березня або останню неділю жовтня. Тимошенко поскаржився на «чехарду з документами», через яку наприкінці січня Верховна Рада не змогла отримати свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса і призначити вибори на найближчий час.

«Я думаю, через те, що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради (станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів, — ред.), вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли. Тому ці вибори згідно із законодавством будуть восени», — зазначив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня в берлінській клініці Шаріте, куди був госпіталізований 16 вересня з коронавірусом.

Через відмову нирок він перебував на стовідсотковому діалізі – штучному виведенні продуктів життєдіяльності і надлишкової рідини з організму.

За підсумками місцевих виборів 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців і був оголошений мером Харкова без складення присяги. Він обіймав посаду міського голови з 2010 року. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Back to top button