Україна

До кінця року на реімбурсацію інсулінів виділено майже 655 млн грн

В Україні до кінця року на реімбурсацію інсулінів виділено майже 655 млн грн. Про це на пресконференції в Укрінформі до Всесвітнього дня боротьби з діабетом сказав т.в.о. голови Національної служби здоров’я Дмитро Самофалов, пише 1news, посилаючись на Укрінформ.

“Вже 80 тисяч пацієнтів отримали інсуліни за електронним рецептом. Плани лікування створені на більш ніж 150 тисяч пацієнтів. Загалом з 1 жовтня до кінця поточного року на реімбурсацію інсулінів виділено майже 654,9 млн грн”, – заявив Самофалов.

За його словами, також значно зросла кількість місць, де видають інсуліни за електронними рецептами – у 4,6 раза.

За даними НСЗУ, договори на реімбурсацію інсулінів уклали 818 аптек, з них 449 юридичних осіб-аптек отримали 49 млн грн за видачу інсулінів пацієнтам з цукровим діабетом. Загалом місць видачі інсулінів – аптек та аптечних пунктів – 6 617.

За словами Самофалова, лідером з кількості місць видачі інсулінів є Дніпропетровська область – 637; Харківська область – 593; Київ – 489; Львівська область – 461.

Самофалов зауважив, що до програми реімбурсації інсулінів включено 76 препаратів, з яких 47 повністю безоплатні для пацієнтів.

Очільник Нацслужби здоров’я наголосив, що всі аптеки, які уклали договір з НСЗУ на відшкодування вартості препаратів інсуліну, зобов’язані надати пацієнту інсулін за електронним рецептом. У разі, якщо такого препарату чи необхідного дозування в аптеці немає, заклад має замовити препарат.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 жовтня програма реімбурсації інсулінів перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я і включена в програму «Доступні ліки».

Back to top button