Україна

В одному з інститутів Києва виявили джерело радіації

"Адміністрацією інституту вжиті першочергові заходи для забезпечення радіаційної безпеки і контролю доступу

У Інституті геохімії, мінералогії та рудоутворення імені Семененка Національної академії наук України  співробітники виявили джерело іонізуючого випромінювання при підготовці до проведення ремонтних робіт у підвальному приміщенні.

 

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“19 лютого 2018 року при підготовці  до проведення ремонтних робіт у підвальному приміщенні Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення імені Семененка Національної Академії наук України співробітниками інституту було ідентифіковано наявними у використанні приладами радіаційного контролю підвищення рівня потужності експозиційної дози у одному з підвальних приміщень”, – йдеться у повідомленні.

За історичними даними, у 60-70 роках минулого століття в данному приміщенні розташовувалася лабораторія досліджень зразків гірських порід методами нейтронно-активаційного аналізу.

“Адміністрацією інституту вжиті першочергові заходи для забезпечення радіаційної безпеки і контролю доступу, у встановленому порядку поінформовано органи виконавчої влади та організовано оперативне обстеження території і приміщень із залученням  фахівців Інституту ядерних досліджень НАНУ, Головного управління ДСНС у  м. Києві та Відділу з питань цивільного захисту Святошинської районної адміністрації  для прийняття рішень і подальших дій”, – зазначили у Держатомрегулювання.

Back to top button