Україна

В Одесі мешканців будинку, в якому стався вибух, виселять у тимчасове житло

В Одеській мерії мають намір відселити у тимчасове житло мешканців 12 квартир з будинку, де стався вибух газоповітряної суміші вдень 2 квітня. Про це повідомив віце-мер Дмитро Жеман, передає 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Наразі ми готуємо 6 квартир до відселення з одного боку парадної і 6 з другого, оскільки співробітники поліції і ДСНС сказали, що сьогодні не допустять їх (мешканців у їхні квартири – ред.). Зараз вирішуємо питання відселення і готуємо повний список. Вже є 15 осіб, але це ще не повний список. Таким чином, відселимо всю парадну”, – поінформував Жеман.

За його словами, 3 квітня буде вирішено, чи зможе хто-небудь з цих людей повернутися в свою квартиру. Зараз це поки неможливо.

Жеман також розповів, що один з постраждалих – госпіталізований чоловік, який випав з вікна внаслідок вибуху – перебуває у важкому стані.

За фактом вибуху газу поліція почала кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 2 квітня в Одесі стався вибух газоповітряної суміші в житловому будинку. Через вибух, після якого сталася пожежа, постраждали чотири людини.

Того ж дня в Харкові на підприємстві з переробки насіння в соняшникову олію стався вибух. Одна людина загинула, одна постраждала.

Back to top button