Україна

Підсумки 11.02: Найважча криза і нові перестановкиСюжет


Підсумки 11.02: Найважча криза і нові перестановки

Україна у найважчій кризі з часів битви за Київ – BILD; Зеленський провів кадрові перестановки у керівництві ЗСУ. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Україна у найважчій кризі з часів битви за Київ – BILD

Зараз Україна перебуває у найтяжчій військовій кризі з часів битви за Київ. Таку оцінку дав заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер, який побував на фронті під Бахмутом. “Як репортер в Україні, я не бачив такого настрою з часів повномасштабного вторгнення у 2022 році. Питання в тому, чи зрозуміла вся ця драма у Вашингтоні, Берліні та Парижі”, – міркує журналіст. За його словами, Україні не вистачає зброї, солдатів, технологій і найголовніше – надійної підтримки США.

Зеленський провів кадрові перестановки у керівництві ЗСУ

Президент Володимир Зеленський призначив Олександра Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ. Також він провів нові перестановки у керівництві Збройних сил України. Так, глава держави звільнив Сергія Наєва з посади Командувача об’єднаних сил ЗСУ. На цей пост призначено Юрія Содоля. Крім того, Зеленський змінив командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. Цю посаду обіймав Максим Миргородський. Новим командувачем став Ігор Скибюк. Також було призначено нового командувача Сил територіальної оборони. Посаду отримав Ігор Плахута.

Допомога Україні: Сенат усунув останню перешкоду

Американські сенатори у неділю, 11 лютого, наблизилися до фінального голосування за законопроєкт про фінансування допомоги союзникам, зокрема Україні. В результаті успішного процедурного голосування було знято останню перешкоду на шляху до остаточного розгляду законопроєкту. Фінальне голосування за законопроєкт про допомогу Україна та Ізраїлю у верхній палаті очікується найближчими днями.

Трамп закликав не надавати допомогу Україні

Колишній президент США Дональд Трамп розкритикував фінансову допомогу Сполучених Штатів для України, Ізраїлю та Тайваню. Він вважає, що гроші повинні даватися у борг, а не надаватися просто так. Трамп вважає, що Сенат не має голосувати за пакет допомоги, який передбачає підтримку, зокрема, України та Ізраїлю.

Поляки на кордоні висипали зерно з українських фур

Польські фермери, які продовжують блокувати кордон з Україною, зупинили на пункті пропуску Дорогуськ – Ягодин три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт. Фермери відібрали проби висипаного зерна та нібито мали надати їх на перевірку на вміст заборонених речовин. На тлі дій польських протестувальників українські водії починають висловлювати незадоволення – кілька десятків українців намагалася прорвати блокаду поляків.

Федоров: Україна досягла паритету з РФ в дронах

Україна наздогнала Росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії. Про це заявив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, у нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе. Федоров додав, що виробництво таких безпілотників “впирається” лише в бюджет. При цьому він вказав, що Україна також розробляє методи радіоелектронної боротьби, щоб садити ворожі “шахеди”, а не тільки збивати.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button