Україна

В НЗСУ розповіли, чи може Сovid-вакцина призвести до інфікування коронавірусом

У Національній службі здоров’я України пояснили, чи може Сovid-вакцина призвести до інфікування коронавірусом. Про це повідомляється в Telegram-каналі НСЗУ, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

У службі запевняють, що вакцина від коронавірусу не може призвести до захворювання Covid-19.

При цьому існує ймовірність того, що людина отримує першу дозу вакцини вже інфікованою, коли симптоми хвороби ще не розвинулися. Або може інфікуватися і захворіти після проведення вакцинації.

“Після щеплення організм напрацьовує імунітет мінімум три тижні. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням”, – розповіли в НСЗУ.

Там додали, що навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика ймовірність того, що можна захворіти. Але в цьому випадку захворювання можна перенести легко і без ускладнень.

Відзначається, що загальна слабкість або підвищення температури – це звичайна реакція на вакцину проти Covid-19. Симптоми зникають через кілька днів.

Однак якщо з’явилися характерні симптоми Covid-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху або смаку, – слід звернутися до свого сімейного лікаря.

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевнив, що всі вакцини від коронавірусу, які є в Україні та отримали рекомендацію ВООЗ, гарно захищають від коронавірусу. 

Нагадаємо, глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що нові Covid-штами перемагають у змаганні з вакцинами внаслідок нерівності у виробництві та розподілі препаратів.

Back to top button