Україна

В Нацгвардії вважають, що ворог “через місяць стане в оборону”


В Нацгвардії вважають, що ворог через місяць стане в оборону

Командувач Нацгвардії бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що треба шукати слабкі місця ворога і обходити сильні.

Російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на багатьох напрямках одночасно та стануть в оборону. Про це заявив командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко в інтерв’ю Укрінформу.

Військовий таким чином відповів на запитання, як він оцінює ситуацію на фронті.

“Важко. Але ж наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора – і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати”, – пояснив генерал.

За його словами, тепер треба шукати слабкі місця ворога і обходити сильні.

“Треба адаптуватися, міняти модель управління, ставити задачі: якщо так не працює – пробувати асиметрично. Але кардинально все не зміниш, на все потрібен час, особливо, якщо говорити про системні зміни”, – пояснив він.

Півненко зазначив, що коли стаєш в оборону, потрібно зариватися, причому робити це капітально.

“Потрібно розвиватися. Якщо ми будемо постійно на крок попереду і думати про майбутнє, то все буде нормально. Найважливіше, що може бути зараз – це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівлі озброєння, військової техніки, виробництво нашою країною військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів”, – ідеться в повідомленні.

У ЗСУ розповіли, якої мети намагається досягти Росія на Харківщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button