Україна

В НАТО оцінили темпи мобілізації в Україні


В НАТО оцінили темпи мобілізації в Україні

Слід збільшити схильність молодих людей служити своїм націям у військових силах, вважає генерал.

Мобілізація в України просувається краще. Зокрема, досягти прогресу вдалося завдяки зниженню призовного віку до 25 років. Про це у четвер, 18 липня, заявив Головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, пише Голос Америки.

“Україна має проблеми з тим, як використовувати свою людську силу, чи не так? Отже, є група людей, яким потрібно працювати на заводах, у полях, брати участь у бойових діях. І це завдання українського уряду – визначити цей баланс. Нещодавно, як ви знаєте, зменшили вік призову на два роки. Зараз вони залучають людей досить швидко”, – заявив Каволі.

Він зауважив, що формування могутності армії складається з трьох компонентів: людей, техніки та тренувань.

“У питанні техніки багато що залежить від Заходу, але все йде добре. Що стосується тренувань, Союз та НАТО віддані справі допомоги українцям у підготовці великої кількості людей”, – вказав Каволі. 

При цьому він наголосив, що питання поповнення армії є стратегічним не лише для України, а й для країн-членів Альянсу. 

“Наші людські ресурси не безмежні. І ми, йдучи у майбутнє, маємо збільшити схильність особливо молодих людей служити своїм націям у ваших військових силах”, – резюмував він. 

У Верховній Раді розробляють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації паралельно з економічним бронюванням. 

Нагадаємо, 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18-60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Пізніше у Верховній Раді заявили, що у травні мобілізували рекордну кількість українців. У свою чергу президент Володимир Зеленський підтвердив, що у минулому місяці мобілізація дійсно збільшилася.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 11 =

Back to top button