Україна

В МЗС зробили заяву щодо підозрюваного у ймовірному замаху на Трампа


В МЗС зробили заяву щодо підозрюваного у ймовірному замаху на Трампа

На кандидата у президенти США Дональда Трампа вірогідно було скоєно чергову спробу нападу.

У Міністерстві закордонних справ закликали світову спільноту утримуватись від штучної прив’язки до України підозрюваного у ймовірному замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа. Відповідну заяву під час брифінгу у вівторок, 17 вересня, зробив речник МЗС України Георгій Тихий.

“Так, ми бачимо з новин, що підозрюваний раніше публічно підтримував Україну. Але, подивіться, є сотні мільйонів людей у Сполучених Штатах, які підтримують Україну. І очевидно, що це різноманітна група людей. Ми закликаємо всіх утриматися від штучної прив’язки дій підозрюваного до України”, – сказав Тихий.

Речник МЗС наголосив, що Україна рішуче засуджує “цей злочинний акт і всі форми політичного насильства”.

“Ми раді, що підозрюваного було затримано так швидко, і хочемо підкреслити, що він не має жодних зв’язків з українськими державними установами та ніколи не воював за Україну у складі Інтернаціонального легіону або інших підрозділів ЗСУ”, – додав Тихий.

Нагадаємо, 15 вересня неподалік гольф-клубу у Флориді, де перебував Трамп, сталася стрілянина. Агенти Секретної служби помітили озброєного чоловіка і відкрили по ньому вогонь. Пізніше його затримали. ФБР назвало інцидент “схожим на спробу вбивства Трампа”.

Затриманим виявився Раян Веслі Рут. За інформацією ЗМІ, він висловлював у соцмережах підтримку Україні після вторгнення Росії.

Байден провів розмову з Трампом після ймовірного замаху.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button