Україна

В МЗС розповіли деталі роботи над стратегією щодо Латинської Америки


В МЗС розповіли деталі роботи над стратегією щодо Латинської Америки

Це вже другий подібний документ щодо регіонів Глобального півдня. Першою була Африканська стратегія, затверджена у 2022 році.

Україна за дорученням президента Володимира Зеленського розробляє стратегію щодо відносин з Латинською Америкою. Робота над її розробкою вже фактично завершується. Про це розповів спецпредставник МЗС України в Латинській Америці Руслан Спірін, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що це вже другий подібний документ щодо регіонів Глобального півдня. Першою була Африканська стратегія, затверджена у 2022 році.

“Це буде комплексний документ, який охоплює всі сфери та визначає цілі зовнішньої політики на найближчі роки. Ми маємо амбітний план розширення дипломатичного ресурсу. На це потрібні гроші та багато підготовчої роботи. Але це треба зробити, бо ми розуміємо, що дисбаланс надзвичайний. Як на полі бою нам потрібна додаткова зброя, так і в цих країнах нам потрібні додаткові солдати – наші дипломати”, – розповів Спірін.

Раніше Зеленський заявляв, що Київ також планує провести саміт Україна – Латинська Америка. Також президент говорив про бажання здійснити візит до країн Латинської Америки, аби зустрітися віч-на-віч з їх лідерами.

Як повідомлялось, президент має намір зустрітись із бразильським лідером Луїсом Інасіу Лулою да Сілва.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше в історії взяв участь у саміті Асоціації Карибських держав під час візиту до Гватемали.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button