Україна

В МВС повідомили, скільки українців вважаються зниклими безвісти

В МВС повідомили, скільки українців вважаються зниклими безвісти

З початку війни 7 тисяч людей оголошено зниклими безвісти

У рамках кримінальних проваджень на сьогодні призначено 927 експертиз ДНК, щоб встановити особи загиблих.

 

Лише за два місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну до поліції надійшло понад 7000 заяв про зникнення людей. Згодом близько половини з них були розшукані. Про це у п’ятницю, 29 квітня, заявила заступник міністра МВС України Мері Акопян під час зустрічі з делегацією Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP), йдеться у Facebook МВС України.

 

Під час зустрічі з директором з політики і співробітництва Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Андреасом Клаїсером Мері Акопян повідомила, що статус невпізнаних отримали близько 2000 тіл загиблих, з яких 1282 були згодом упізнані.

 

“У рамках кримінальних проваджень на сьогодні призначено 927 експертиз ДНК”, – уточнила вона.

 

Андреас Клаїсер зазначив, що ICMP має 25-річний досвід роботи у 40 країнах у справі ідентифікації за ДНК зниклих безвісти.

 

“Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти має договори співпраці з урядовими відомствами, інститутами, як займаються питаннями зниклих безвісти, Міжнародним кримінальним судом, Інтерполом та іншими міждержавними організаціями”, – сказав він.

 

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ICMP) – міжурядова організація, що займається проблемою зниклих безвісти внаслідок збройних конфліктів, порушень прав людини і стихійних лих. Штаб-квартиру організації розміщено в Гаазі, Нідерланди.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button