Україна

В МВФ оцінили наміри Києва підвищити податки


В МВФ оцінили наміри Києва підвищити податки

Міністерство фінансів України працює над проєктом закону про підвищення податків, оскільки для підтримки воєнних потреб необхідно ще до 500 мільярдів гривень.

Підвищення податків, запропоноване Кабінетом міністрів України, може вплинути на готовність західних країн надавати економічну допомогу Києву надалі. Про це у середу, 21 серпня, заявив голова місії в Україні Гевін Грей під час дискусії Центру економічної стратегії (ЦЕС).

“Потреби у державних видатках в Україні залишаться значними у середньостроковій перспективі, і, отже, прогрес у прийнятті податкового пакета вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Київ”, – сказав він.

Представник МВФ відзначив, що такий крок стане для західних політиків та інвесторів свідченням намагань держави набути більшої самодостатності і наголосив на необхідності “збільшення податкових надходжень”.

“На жаль, реальність ситуації така, тож є логіка в пропозиції, яку було висунуто урядом”, – сказав Грей.

За його словами, підтримку міжнародних донорів, реструктуризацію комерційного боргу та підвищення податків варто розглядати як єдиний пакет націлений на результат – ефективно ліквідувати дефіцит фінансування.

Раніше міністр фінансів України заявив, що уникнути підвищення податків не можна, тому що всі інші джерела для збільшення фінансування сектору оборони вже вичерпано, проте Міністерство фінансів готове шукати з бізнесом компроміс у пошуку конструкції податкових заходів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 13 =

Back to top button