Україна

В МОЗ пояснили нові правила карантину в Україні

У відомстві пояснили, які заклади та в якому режимі зможуть працювати в різних карантинних зонах, а також чим відрізнятимуться "жовтий" та "зелений" сертифікати про вакцинацію

Міністерство охорони здоров’я України роз’яснило ухвалені напередодні урядом нові правила, які стосуються карантинних обмежень при різних рівнях епідемічної небезпеки: “зеленому”, “жовтому”, “оранжевому” чи “червоному”.

Про це інформує 1NEWS.

За “зеленого” рівня діятиме вимога щодо обов’язкового носіння масок у громадських приміщеннях і транспорті.

У “жовтій” зоні, крім маскового режиму й необхідності дотримуватися дистанції, заборонені масові заходи за участі понад однієї людини на чотири квадратних метри площі приміщення або території.

Завантаженість кінозалів та інших закладів культури повинна бути не більшою ніж на 50 відсотків місць, а завантаженість спортзалів і фітнес-центрів – не більше однієї особи на 10 квадратних метрів.

Також заборонена робота навчальних закладів, крім тих, де щонайменше 80 відсотків працівників мають “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат.

Зазначені обмеження не діятимуть, якщо понад 80 відсотків персоналу та 100 відсотків відвідувачів, крім осіб до 18 років, вакциновані від коронавірусу однією або двома дозами та пред’явили відповідний сертифікат.

У “помаранчевій” зоні діють обмеження “жовтої”, але місцева влада може впроваджувати додаткові обмеження.

У “червоній” зоні епіднебезпеки заборонено роботу закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень навинос, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, розважальних закладів, закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки.

Також заборонено роботу непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів, навчальних закладів, крім тих, де двома дозами вакциновані 100 відсотків працівників, готелів і хостелів.

Не дозволяється проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів.

Обмеження не застосовуватимуться, якщо весь персонал і всі відвідувачі, крім осіб до 18 років, повністю вакциновані від COVID-19.

Джерело: МОЗ

Back to top button