Україна

В МОЗ назвали число відновлених закладів після російських атак


В МОЗ назвали число відновлених закладів після російських атак

За більше ніж два роки у різних регіонах України було повністю або ж частково відновлено 886 об’єктів медзакладів.

За час повномасштабної війни Росія пошкодила та зруйнувала майже 1700 українських медзакладів, проте близько половини вже відновлено. Про це у понедліок, 16 вересня, вказується на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

“За понад два роки повномасштабної війни внаслідок атак ворога по Україні було пошкоджено 1657 медзакладів. З них 221 об’єкт зруйновано повністю, тобто відновленню не підлягає”, – зазначили в МОЗ. 

Найбільших руйнувань заклади охорони здоров’я зазнали у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівської, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

“Щодо тимчасово окупованих територій, наразі отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень неможливо”, – зазначили в МОЗ.

Крім того, російські загарбники знищили 221 автомобіль екстреної медичної допомоги, 202 пошкодили і 125 захопили.

У МОЗ поінформували, що відновлювальні роботи тривають ще з перших місяців повномасштабного вторгнення РФ.

Так, за більше ніж два роки у різних регіонах України було повністю або ж частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 відновлені повністю, а 353 – частково.

“Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях”, – додали в МОЗ.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в Охматдиті перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 7 =

Back to top button