Україна

В МО працюватимуть аудитори з держав НАТО


В МО працюватимуть аудитори з держав НАТО

До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту.

При Міноборони України створили координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет, до якого увійшли внутрішні аудитори із держав-членів НАТО. Про це 8 квітня повідомляє Міноборони.

Зазначається, що указ про створення комітету підписав міністр оборони Рустем Умєров.

Комітет є однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю в Міністерстві оборони України. До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту.

Як повідомляється, аудиторський комітет створюється для консультацій та розгляду питань, пов’язаних із провадженням діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій щодо вдосконалення його роботи в Міністерстві оборони. Він підсилюватиме функцію внутрішнього аудиту, й водночас буде органом, який розбудовуватиме його функціонал.

До складу комітету увійшли:

  • керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО Франсуа Готьє,
  • аналітик наглядових програм Офісу Генерального інспектора Департаменту оборони США Джозеф Інгігнолі,
  • керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd, член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів Джон Чесшир,
  • міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні Манфред ван Кестерен,
  • українська експертка національних та міжнародних проектів під егідою Міністерства фінансів України та Рахункової палати Руслана Рудницька,
  • заступник Міністра оборони Юрій Джигир,
  • державний секретар Міністерства оборони Людмила Дараган.

Нагадаємо, аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США. Ці турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

Раніше аудитори Міноборони встановили, що окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду. Сума завданих державі збитків перевищила 180 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button