Україна

В містах України з’явились плакати із пропозицією в.о. міністра енергетики «емігрувати або платити»

17 лютого в багатьох населених пунктах України з’явилися плакати, на яких в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко звертається до українців із закликом «Плати більше» та «Емігруй». Про це 1News повідомила спільнота «Стоп тарифний геноцид».

Відповідні плакати були поширені у Києві, Дніпрі, Вільногірську на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсоні, Змієві на Харківщині, Одесі, Вінниці та Львові.

Акція відбулась в рамках кампанії «Стоп тарифний геноцид».

На плакатах наведені одіозні цитати Юрія Вітренка. Зокрема, про те, що тарифи треба буде підвищувати вдвічі, а українцям слід виїжджати на заробітки в Польщу:

«Електроенергію потрібно підвищувати в два рази, опалення потрібно підвищувати в два рази, газ, якщо взяти річну ціну, це буде в півтора рази (в порівнянні з 6,99), далі буде вода, сміття, тобто інші тарифи потягнуться за електроенергією і за газом»;

«Коли українці виїдуть до Польщі, вони тоді отримають кращі умови праці. А по-друге, вони там будуть більше заробляти. У нас перекази від заробітчан один з основних джерел для економіки».

«Та попри такі кричущі заяви та опір парламенту, Вітренка знову намагаються протягнути в міністри. Ми вважаємо, що всі, хто накопичив мільйонні статки, визискуючи простих українців, мають йти не у Кабмін, а у відставку», – зазначають у спільноті.

Активісти також повідомили, що 20 лютого відбудеться всеукраїнська акція проти грабіжницьких тарифів.

Back to top button