Україна

В Міноборони сказали, які суми підуть військовим


В Міноборони сказали, які суми підуть військовим

Бюджет Міністерства оборони України 2024 року вищий, аніж початковий бюджет Міністерства у 2023 році.

Понад 70% бюджету Міністерства оборони України на 2024 рік піде на грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, ще 20% – на закупівлю озброєння. Про це в неділю, 31 березня, в інтерв’ю АрміяInform розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.
 

 

 
Він уточнив, що у 2024 році на виплати виділено асигнування в сумі 862,6 мільярда грн. 
 
“Цей блок включає грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, за перебування на першій і на другій лінії бойового зіткнення, харчування особового складу, речове забезпечення, винагороду за знищену техніку”, – пояснив заступник міністра.
 
Він підкреслив, що сума не є сталою, а відповідає ситуації та потребам ЗСУ. 
 
“У разі підвищення інтенсивності бойових дій, збільшення чисельності війська виникає необхідність у залученні додаткового фінансування, а це, відповідно, тягне за собою зміни в бюджеті і належні урядові рішення”, – сказав Джигир. 
 
Заступник міністра додав, що на закупівлю озброєння та військової техніки з бюджету відомства планують витратити 20% оборонного бюджету.
 
“Зважаючи на війну в Україні, деякі наші сусіди, які також межують з країною-агресором, в останні роки витрачають на озброєння та військову техніку принципово більшу частку”, – сказав урядовець.

За словами Джигира, на закриття потреб військових у якісній техніці та озброєнні вже спрямовано 265,4 мільярда гривень. 

Лише за останній квартал поточного року внутрішній аудит Міноборони встановив фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button