Україна

В Мінфіні назвали суму необхідну на відновлення


В Мінфіні назвали суму необхідну на відновлення

Першочергових капіталовкладень потребують: оборонна промисловість, енергетика, відновлення зруйнованого житла, сільське господарство, природні ресурси, цифрові технології та ІТ-сектор.

Україна цьогоріч потребує ще 9,5 млрд доларів США для фінансування першочергових потреб відновлення країни. Гроші необхідно направити на оборонну промисловість, енергетику, відновлення пошкодженого житла, сільське господарство, збереження та відтворення природних ресурсів, цифрові технології та ІТ-сектор. Про це у четвер, 20 червня, повідомляє Міністерство фінансів за результатами дискусійної панелі з питань відновлення України, що відбулася в межах Конференції Invisso в Лондоні.

“У 2024 році Україна потребує 15,3 млрд доларів США на швидке відновлення. З них близько 5,5 млрд доларів США вже профінансовано з державного бюджету та за рахунок донорської підтримки. Таким чином, Україна потребує ще 9,5 млрд доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Вказується, що Україна розраховує на інвестиції країн-союзників. 

“Створення сприятливого середовища для інвестицій передбачає покращення доступу до фінансування інвестиційних проектів, забезпечення страхування від воєнних та політичних ризиків, а також запровадження механізмів державної підтримки”, – заявила заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова.

В Мінфіні додали, що через постійно зростаючу потребу у швидкому відновленні, в умовах систематичного російського терору, Україна стикається з новою реальністю, яка потребує адаптивного підходу до відновлення. Цей процес включає впровадження передового досвіду в галузі проектування, будівництва, залучення приватного сектору, підзвітність у використанні ресурсів та відновлення економіки на шляху до членства України в ЄС та НАТО.

У травні зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України склало на 3,7% у порівнянні із травнем 2023 року. У підсумку за перші п’ять місяців 2024 року зростання економіки оцінюється на рівні 4,3%.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − fourteen =

Back to top button