Україна

В Києві з`явились перші велосипедні світлофори

На вулиці Пушкінській встановили перші в Києві велосипедні світлофори. Про це повідомляється у спільноті «Київ – велосипедне місто».

Зазначається, що для регулювання велосипедного руху через перехрестя, в ході капітального ремонту «Київавтодор» на перетині вулиці Пушкінської з бульваром Тараса Шевченко встановив перші два велосипедних світлофори. Згодом такі сам світлофори, згідно проекту, будуть розміщені на перехресті з вулицею Богдана Хмельницького та вулицею Прорізна.

Нагадаємо, що згідно чинного національного стандарту ДСТУ 4092:2002 «Світлофори дорожні» для регулювання велосипедного руху в Україні можливі тільки світлофори дублюючого типу (Т.3).

Відповідно до ДСТУ 4092:2002 «Світлофори дорожні» для регулювання велосипедного руху, має використовуватись звичайний світлофор-дублер з білою табличною на якій зображено символ велосипеду. Щоб унеможливити помилкове трактування такого світлофору водіями моторизованих транспортних засобів, і підкреслити направленість його дії лише на велосипедисті Національна поліція України запропонувала використовувати зображення велосипеда на самих лінзах світлофору, за аналогією з пішохідними світлофорами.

Back to top button