Україна

В Києві видатки на охорону здоров’я збільшили на 760 млн гривень: на що підуть додаткові кошти

Фінансування галузі охорони здоров’я збільшено на 762,8 млн грн. Відповідні зміни внесені до рішення Київської міської ради «Про бюджет міста Києва на 2021 рік» та Програми економічного та соціального розвитку на 2021 рік. Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу КМДА.

«Депутати Київради сьогодні підтримали важливі зміни до Програми економічного та соціального розвитку на 2021 рік та бюджету міста Києва на 2021 рік. Йде мова про збільшення фінансування галузі охорони здоров’я на загальну суму у 762,8 млн грн. Спрямовано кошти, зокрема, на реконструкцію та капітальний ремонт будівель столичних закладів охорони здоров’я, придбання необхідного обладнання для них, а також придбання додаткових швидких допомог», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона зауважила, що значні обсяги коштів передбачені на реконструкцію та капітальний ремонт будівель столичних закладів охорони здоров’я.

Зокрема, фінансування початку робіт із реконструкції будівлі Київської міської клінічної лікарні № 6 із розміщенням лікарні швидкої медичної допомоги «Правобережна» на проспекті Космонавта Комарова, а також реконструкцію будівель із добудовою додаткового корпусу для розміщення центру нейрореабілітації учасників АТО Київської міської клінічної лікарні № 11 Дніпровського району.

Також передбачені кошти на капітальний ремонт закладів охорони здоров’я та придбання необхідного обладнання для них.

Забезпечено видатки на виплату заробітної плати водіям, які задіяні у транспортному спецмедзабезпеченні мобільних бригад Центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Києва для відбору біологічних зразків в осіб з підозрою на COVID-19.

Окрім того, значні кошти передбачено також на придбання 20 карет швидкої допомоги.

Back to top button