Україна

В Києві тестують систему автоматичної фіксації порушень правил паркування

У Києві реалізується пілотний проект з автоматичної фотофіксації порушень правил паркування. Експеримент проведуть на вулиці Басейна поблизу Бесарабського ринку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густелєв.

За його словами, під час запуску тестуватиметься автоматична система фіксації порушень правил паркування з мінімізацією впливу людського фактора.

Протягом 60 днів на вул. Басейній, поблизу Бессарабської площі, в якості експерименту працюватиме інноваційна система здійснення автоматичної фотофіксації фактів порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Проект реалізується спільно з компанією Municipality Parking Services.

Густелєв додав, що для його реалізації вже встановлені всі необхідні технічні пристрої – 8 пристроїв для фотофіксації фактів порушення правил зупинки, стоянки та паркування, 6 платіжних терміналів – в кожному по 3 камери, та 12 сенсорних датчиків, які вмонтовані в місця для паркування.

Встановлені камери охоплюють весь паркувальний майданчик.

«Важливо, що всі факти порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів фіксуватимуться в автоматичному режимі, без додаткового залучення інспекторів з паркування. Камери та  сенсорні пристрої  фіксуватимуть момент зупинки транспортного засобу і час його знаходження на паркувальному майданчику, номерні знаки автомобілю та чи не відбувається порушення правил дорожнього руху», – зазначає Густелєв.

Заступник голови КМДА додав, що в разі успішної реалізації пілотного проекту розглядатиметься можливість для поступового впровадження цієї системи на інших парувальних майданчиках міста.

В КМДА додали, що на стадії пілотного проекту плата за паркування транспортного засобу не стягується.

Back to top button